Chocolade

Onze chocolade wordt gemaakt van de echte Callebaut chocolade, met de fijnste cacaobonen en echte Bourbon cacaoboter. 

Ambachtelijke chocolade
Van lente tot herfst, van Sinterklaas tot Pasen: door ons ruime en luxe assortiment aan chocolades kunt u het hele jaar door bij ons terecht.

Een aantal noten uit ons assortiment wordt bewerkt met chocolade, zoals amandelen, cashewnoten en hazelnoten. Ook chocoladepinda’s en chocoladerozijnen ontbreken niet in het assortiment. Of wat dacht u van handgemaakte pindarotsjes, gember en zuidvruchten bewerkt met chocolade?

Nougat
Tussen onze delicatessen mag nougat niet ontbreken. U kunt bij ons terecht voor een grote sortering nougat gemaakt in Nederland, België en Italië. 

Bonbons
Bonbons zijn de ultieme sfeermakers tijdens verjaardagen en andere gezellige aangelegenheden, maar zijn ook zeer geschikt als cadeau of om uzelf eens lekker te verwennen. 

Iedere bonbon is uniek. Het is zeker niet alleen een kwestie van wit, melk of puur; onze bonbons hebben ieder een andere vulling en sommigen zijn zelfs gevuld met twee smaken. Zo kunt u bij ons terecht voor talloze smaaksensaties.

Wilt u bonbons cadeau geven? Wij zorgen voor mooie cadeauverpakkingen voor iedere gelegenheid. Of het nu gaat om Valentijn, Moederdag, Sinterklaas, Kerstmis, een bedankje of een verjaardag; met een doos bonbons van ons komt u met een mooi cadeau voor de dag.

Chocoladefeitjes

20 feitjes die u nog niet wist over chocolade!
 

1. Het is niet zo gek we soms zeggen “verslaafd” te zijn aan chocolade. In chocolade zit namelijk een stofje waar men vrolijk van wordt. Tijdens het eten van chocolade komt het stofje endorfine vrij in de hersenen, waar we een gelukkig gevoel van krijgen.

2. Geurkaarsen met een geur waarvan u zich ontspannen voelt zijn niet meer nodig; ruik gewoon de heerlijke geur van echte chocolade! Deze geur vertraagt onze hersengolven, waardoor we ons rustiger en kalmer voelen.

3. Misschien denkt u dat het handig is de chocolade in de koelkast te bewaren, voor het geval deze smelt. Dit is echter niet aan te raden. De beste temperatuur om de chocolade in te bewaren is bij een kamertemperatuur van 16-20 graden Celsius.

4. Heeft u een hoge bloeddruk? Een paar blokjes (pure) chocolade per dag werken bloeddrukverlagend.

5. Chocolade verhoogt, in tegenstelling tot wat velen denken, het cholesterol niet.

6. Ook voor ontstekingen is chocolade nuttig: in chocolade zit het stofje polyfenol, wat ontstekingsremmend werkt.

7. Voor maar 30 gram melkchocolade zijn al vier cacaobonen nodig. Voor 30 gram pure chocolade zijn dit er maar liefst 12!

8. Chocolade bevat in totaal meer dan 800 bestanddelen.

9. Nog een bewaaradvies: chocolade neemt gemakkelijk andere sterke geuren op. Wilt u de authentieke smaken en geuren behouden, bewaar het dan in aluminiumfolie.

10. Beter eet u geen chocolade in combinatie met andere melkproducten; op deze manier gaan namelijk de gezonde stoffen uit chocolade verloren.

11. Chocolade eten mag dan door velen gezien        
worden als snoepen, maar net zo schadelijk als snoepgoed is het niet. Snoepgoed is een stuk schadelijker voor het gebit dan chocolade.

12. Als de chocolade van goede kwaliteit is, is het binnen een half uur verteerd in uw lichaam.

13. Kent u dat heerlijke gevoel als chocolade smelt op uw tong? Dat gebeurt dan niet voor niets: chocolade smelt vanaf 34 graden.

14. Eigenlijk kan massieve chocolade niet bederven. Er zit namelijk vet in (cacaoboter) en geen vocht.

15. We zouden het misschien andersom verwachten, maar mannen eten toch echt meer chocolade dan vrouwen.

16. Wit uitgeslagen chocolade is niet bedorven. Dit komt door temperatuurschommelingen waardoor het vet zich van de chocolade onderscheidt.

17. De grootste cacaohaven ter wereld is niet te vinden in België of in de landen waar cacao vandaan komt, maar in ons eigen Amsterdam.

18. De beste cacaobonen komen uit West-Afrika, Java, Brazilië en Ecuador.

19. De cacaobonen mogen dan wel in warme landen groeien, maar ze kunnen slecht tegen de volle zon. Daarom worden ze geteeld onder schaduwbomen.

20. Een gemiddelde cacaoboom levert per jaar 1 á 2 kilogram aan bonen.